En saftig och mycket lättbakad limpa. Morötterna ger extra vitaminer och en god smak.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, riven morot, vetemjöl och rågsikt, lite i taget.
- Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till en limpa och lägg den i en smörad brödform ca 2 liter.
- Skär ca 1 cm djupa, sneda snitt med en vass kniv i brödytan. Strö över lite vetemjöl och låt brödet jäsa under bakduk i 45-60 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sätt in limpan längst ner i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.
Publicerat den
24 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar