Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslimpa med solrosfrön

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig och mycket lättbakad limpa. Morötterna ger extra vitaminer och en god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt olja, salt, solrosfrön, riven morot, vetemjöl och rågsikt, lite i taget.
  2. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Forma degen till en limpa och lägg den i en smörad brödform ca 2 liter.
  4. Skär ca 1 cm djupa, sneda snitt med en vass kniv i brödytan. Strö över lite vetemjöl och låt brödet jäsa under bakduk i 45-60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Sätt in limpan längst ner i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.