Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslimpa med solroskärnor och linfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Otroligt gott morotsbröd som jag älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt solroskärnor, linfrön, kryddor, sirap, olja och morötter. Arbeta in rågsikten eller grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk i 40 minuter.
  2. Ta upp degen och knåda väl. Dela den i två delar och forma till runda limpor. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  3. Pensla med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 40 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikaela1985 25 juli 2009

    Hur varmt ska det vara i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.