Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsoppa (Solsoppa)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt läcker, färgstark och doftrik soppa som passar till förrätt eller huvudrätt. Garneras med färsk timjan och serveras med en klick creme fraiche (alt. pepparrotvisp). Gott och nyttigt! Gott tilltugg: Knäckebröd med någon typ av rökt kött, t.ex. rökt rådjurslår eller fläskfilé, pepparrotvisp och smörgåsgurka. Ugnsbakat vitt bröd med grönmögelost.

Ingredienser

Instruktioner

RIv morötter och ingefära. Lägg stekfett, saffran, morötter, pressad vitlök, ingefära och farin i en panna och fräs alltsammans. Gör likadant med hackad lök och purjolök. Häll alltsammans i en stor gryta, pressa ner apelsinsaften och riv ner apelsinskalet, rör om. Mixa med en stavmixer. Koka upp buljong med vatten och buljongtärningar. Häll över buljongen och mixa med stavmixer tills soppan är slät och fin. Riv i muskoten och låt puttra på spisen ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Buspippi 11 februari 2009

    Ska det verkligen vara 200 gr smör? Det låter otroligt mycket. MVH Anna

  • Mellowity 11 september 2009

    Förmodligen är det rätt med 200gr. Jag testade att fräsa i omgångar och då gick det åt. 2kg morötter är också en hel del. Tycker iofs inte jag behöver 200 gr extra margarin som står (ej i instruktion). Det blev gott ändå, och jag tror inte margarin är fritt från transfetter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.