Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotspannkaka med purjo och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Recept från Ica.se. Vi äter mycket fläskpannkaka och detta verkar vara ett mer matigt alternativ. Ska testa i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken.
  3. Lägg bacontärningarna i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
  4. Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor/ringar. Blanda ner grönsakerna i smeten. Tillsätt salt och peppar.
  5. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.