Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsröra med vitlöksyoghurt till grillen

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här låter kanske inte så smickrande. Men det är kanongott till grillrätter..om man gillar yoghurt och vitlök. Den är mycket uppskattad hos alla våra gäster!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna i strimlor. (Matberedare är lättast.) Stek i olivolja med lite salt och peppar. Viktigt att morötterna blir riktigt mjuka och gula så stek ordentligt och långsamt. Det höjer smaken.
  2. Blanda 3-4 pressade vitlöksklyftor i yoghurten. Blanda sedan de stekta morötterna med yoghurten till en röra. Krydda sist efter blandningen så du kan reglera saltet. Kan göras en dag innan.
  3. Servera till grillspett eller grillat kött. Passar bäst till grillad nöt, lamm, kalv, oxkött. Servera med stekt klyftpotatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.