Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsscones med saffranskräm

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Bra för dig som har diabetes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna fint på ett rivjärn. Krama ut så mycket vätska så möjligt. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och matfettet. tillsätt morötter, vatten och mjölk och arbeta snabbt ihop det till en deg.
  2. Dela degen i två bitar. forma dom till runda kakor och lägg dom på en bakpappersklädd plåt. Skär ett kryss på var degkaka.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-14 minuter. Låt sedan sconesen svalna något på ett galler.
  4. Smaksätt kesellan med saffran, basilika, salt och peppar. Servera sconesen med saffranskrämen till te eller kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.