Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssemlor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda och lättbakade semlor

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv morötterna. Värm upp mjölken och smöret så att när du lägger i morötterna så är degspadet runt 37 grader. Töm degspadet över jästen. Rör ner salt och havreflingorna. Tillsätt nu vetemjölet tills degen känns smidig men gärna ännu lite kladdig. Låt jäsa i 1 timme. Tag upp degen på mjölat bord och baka ut till semlor. Låt jäsa 30 minuter på plåt. Grädda ca 10-15 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.