Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig morotssoppa med sherry

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Krämig, god och mättande! Den är lätt att göra och purén av potatis, morot och lök kan man frysa och ta fram och späda om det kommer objudna gäster!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka morötter, potatis och lök. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka. Passera blandningen några minuter till en purré. Späd purrén med 3 dl buljong och grädde. Smaka av med peppar, salt och cherry. Garnera med lite grönt!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • KreativeKillen 31 mars 2012

    Öhh.. En liten fråga i Ingredienser står det inte nåt om 2dl buljong men det står det i "Gör så här"

  • tintin76 1 april 2012

    Hej! Buljongtärningarna (1,5 st) löses i 5 dl vatten (0,5 L). 2 dl buljong hälls över grönsakerna som puttrat under lock för att sedan passeras. Sedan tillsätts resten av buljongen för spädning av soppan till önskad tjocklek. Hoppas jag har tydliggjort receptet! Lycka till! Mvh tintin76

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.