Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hej! Jag heter Kevin Wendby och är 17 år. Jag har passion för matlagning och kakbak. Jag älskar att komponera egna recept så de recept som kommer upp är mina egna. Ange gärna min sida och mig som källa till receptet om det lämnas ut. Tack! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka morötterna, löken och vitlöken. Grovhacka rödlöken. Lägg 50 gram av smöret i en kastrull, låt smöret få färg, häll i den hackade löken, sänk plattan något. Hacka morötterna i skivor, lägg i morötterna ihop med löken,häll även i vitvinsvinägern och blanda. Skala och hacka potatisen i tärningar, tillsätt den hackade potatisen och den hackade vitlöken i kastrullen. Häll i hälften av vattnet och lägg i buljongen, lägg även i pepparn och lagerbladen. Låt det stå på medelhög värme och puttra i cirka 20-25 minuter. häll sedan i resten smöret, vattnet och mer kryddor efter eget tycke.
  2. Klart för servering. Smaklig måltid!
  3. Tillbehör: En klick Crème Fraîche ovanpå soppan, kanske även en liten kvist av Persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.