Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotstimbaler med selleri

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra färggranna timbaler med en god hasselnötsvinägrett. Går snabbt och lätt att grädda i mikrovågsugn, men du kan också grädda dem i vanlig ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka morötter och selleri mjuka var för sig i saltat vatten. Finfördela dem i matberedare var för sig med sina respektive ingredienser. Låt svalna något.
  2. Smörj 4 kaffekoppar väl eller använd mazarinformar om du ska grädda dem i vanlig ugn.
  3. Fördela först morotspurén och sedan selleripurén i kopparna eller formarna. Grädda ca 6 minuter på full effekt i mikrovågsugnen eller i 175 grader 20-30 minuter i vanlig ugn. Lossa vid kanten och stjälp upp dem.
  4. Stek baconet knaprigt. Finhacka löken. Blanda vinäger, olja, lök och hackade hasselnötter.
  5. Fördela sallad på assietter, lägg på timbalerna. Ringla på dressing och strö över bacon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.