Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors äkta ungerska bröd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Detta bröd fick vi alltid hemma som barn, jag har fortsatt att baka detta själv. Det är ljust bröd med mjukt innehåll och en knaprig lite seg yta. Detta brödet är lätt att göra men jäsningen tar tid, fast det är värt det.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke, häll på lite av vattnet, lös upp jästen, häll sedan på resterande vatten och smöret, blanda i salt och mjöl. Arbeta ihop i ca 20 min, låt stå och jäsa i 2 timmar. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 3 delar, arbeta degen till limpor som läggs på smord långpanna (jag brukar lägga dem över kortsidan, då de breder ut sig mycket på bredden), låt jäsa till dubbel storlek. Grädda i 300 grader ca 20 minuter, sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 25 minuter, pensla med kallt vatten lite innan de är färdiggräddade. Om du tycker att de blir för mörka på ytan lägg då ett folie över i slutet av bakningen. Själv gillar jag den mörkare ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.