Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors dagstårta

 
Skriv ut

Mor vill säkert ha en härlig chokladtårta med dubbla fyllningar. Ena lagret är vanilj och det andra choklad-vanilj med färska hallon. Till fyllningen använder du tårtfyllning i påse - snabbt att vispa och lätt att breda mellan bottnarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser och vänd ner i smeten försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 l, 23 cm i diamater och grädda i ugnen 30-40 minuter.
  4. Stjälp upp kakan och låt den svalna och kallna. Dela kakan i tre bottnar.
  5. Vispa ihop tårtfyllningarna med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Låt stå kallt i kylen en stund.
  6. Lägg vaniljfyllning på en tårtbotten och täck med nästa botten.
  7. Bred på chokladfyllning och strö över en del av hallonen. Lägg på sista tårtbotten och täck tårtan med den vispade grädden.
  8. Spritsa kanten av tårtan med vispgrädde. Kavla ut en en rund tunn platta av marsipanen och lägg på mitten av tårtan.
  9. Lägg ut chokladbokstäver på plattan. Sätt hallon runt kanten och strö hjärtan runtom.
  10. Avsluta med chokladplattor och en kvist med gröna blad och blomblad.
  11. Tips! Dekorativa chokladplattor kan man göra genom att smälta vit eller mörk choklad (över vattenbad eller i mikro), stryka ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt och när den nästan stelnat - skär man ut plattor med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.