Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors Pelargonkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Trevlig kaka smaksatt med hackade blad från doftpelargoner "Dr Westerlund" och "Attar of Roses" och dekorerad med pelargonblomma. Kakan doftar och smakar ljuvligt av blommor och sommar från förr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner bladhacket, margarinet och vetemjöl. Blanda bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner allt i smeten.
  2. Smörj och bröa en trevlig kakform eller liten långpanna och häll i smeten. Grädda kakan i ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna något.
  3. Blanda alla ingredienser till glasyren i en skål. Bred ut glasyren ovanpå kakan. Skär kakan i lämpligt stora bitar.
  4. Garnera med pelagonblad och gärna blommor vid säsong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.