Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors rålåpor (raggmunkar).

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Finns nog inget godare än dessa frasiga rålåpor!!!1

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och riv den för hand för bästa konsistens. Vispa samman ägg, mjöl och mjölk. Blanda med potatisen och krydda med salt och kryddpeppar. Stek fläsket först knaprigt och spara flottet till att steka rålåporna i. Lägg smeten lite "vårdslöst" på stekpannan så att rålåporna får riktigt frasiga kanter. Ät och njut go vänner!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • anluk 29 juli 2010

    Så härligt att se ordet rålåpor:) Det heter det här i min familj oxå. Kanske är så i Blekinge?? (är uppvuxen med föräldrar från Ronneby..)

  • Gagnekulla 8 augusti 2010

    Är uppvuxen i Nättraby och i min barndom så hörde jag alldrig annat än rålåppor.

  • kekke46 24 augusti 2011

    Hej! Vi kallar dom raggmunkar. Det är inte kryddpeppar i dom. Min man var ut efter färska potatisar som jag rev på rivjärnet. Min man tyckte dom var mycket godare än pankakor. Kommer att göra ditt recept igen.

  • amoz 24 augusti 2011

    Kul att ni gillade dem. Det är ändå en viss skillnad på vanliga raggmunkar och dessa rålåpor och det som skiljer är att man använder mycket mindre ägg, mjöl och mjölk. Sedan är det viktigaste just kryddpepparn.

  • Lars Carien 29 oktober 2019

    Rålåpor och Raggmunk är inte samma sak! Rålåpor görs enbart på råriven potatis. Används den fasta potatisen blir rålopan knaprigare. Alltså inga andra tillsatser. Med lingonsylt blir det mums! Tillsätter man mjöl till smeten då är det inte rålopor utan raggmunk som heller inte är fy skam.Recepten på de olika metoderna är beskrivna i kokböcker återfinns bl.a. i Vår kokbok . Tryckår 2003.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.