Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors stekta makrill

(3 kommentarer)  
Mors stekta makrill Mors stekta makrill
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna makrillpanna gjorde alltid min mamma. Ett gammalt beprövat och enkelt recept. Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Makrillarna rensas och delas sedan i 4 bitar var, ca 5 cm breda. Dela dem sedan vid mittbenet (ryggraden) och skär ev bort benet. Doppa bitarna i skorp- och mjölblandningen väl runt om. Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. Salta och peppra. Stek sedan på skinnsidan.
  2. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er.
  3. Får man tag på lite mindre makrillar, så stek dem hela. De små makrillarna smakar gudomligt.
  4. När makrillbitarna fått färg, så klipp över massor av dill och häll grädden i stekpannan och låt makrillen puttra en stund i grädden.
  5. Servera med kokt potatis och lingonsylt. Njut av den underbara makrillen!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mintkyss 11 juni 2011

    Det bästa e att knapersteka makrillen samtidigt med nerklipp dill och ta upp dom ur stekpannan innan man häller i grädden. Dom bevarar sig så knapriga då. Gör gott! Pröva att göra samma sak med makrillrom om du har turen att få tag i nån, men stek den knaprig på låg värme annars spricker den sönder.

  • UllaC 15 juni 2011

    Den varianten är också jättegod och lagades av min mamma. Så jag är uppfödd på båda typerna av stekt makrill. Bor man i ett bohuslänskt fiskesamhälle är makrillen den fisk som mest stod på matbordet.

  • Leonard91 19 juli 2011

    Jättegott recept som var pefekt för mina infrysta makrillar :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.