Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mos med fiskfrikadeller och dillkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett fluffigt potatismos med härliga fiskfrikadeller och ljuvlig dillkräm. 543 kalorier per portion 33 g fett 22 g protein 37 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka dem mjuka i osaltat vatten 15 minuter. Häll av.
  2. Dela fisken i mindre bitar. Mixa dem hastigt i matberedaren till en jämn färs.
  3. Tillsätt ägg, salt och peppar. Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
  4. Genomstek dem gyllene i oljan 5 minuter.
  5. Dillkräm: Blanda alla ingredienser.
  6. Värm mjölken, lägg smöret i en skål och tillsätt den varma potatisen, blanda. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos med elvisp. Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
  7. Servera moset med frikadeller, dillkräm och rågbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gostawoxblom 5 mars 2012

    ett recept från matklubben

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.