Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moster Karins drömrulltårta

 
Skriv ut

En drömrulltårta med färska jordgubbar i smörkrämen Tips: förvara rulltårtan i frysen, och ta fram den när det kommer oväntat besök. Servera den medan den fortfarande är fryst och skär i tjocka skivor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ner det i äggsmeten.
  3. Klä en liten långpanna med bakpapper och strö lite socker ovanpå bakpappret. Häll smeten över Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  4. Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt florsocker, äggula och vaniljsocker och rör krämen porös.
  5. Bre krämen över kakan. Skiva jordgubbar tunt och fördela över krämen. Rulla ihop kakan med hjälp av bakpapperet. Placera skarven på kakan neråt så håller den ihop.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.