Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosters chokladrutor

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Detta är ett bra recept om man ska bjuda många eftersom kakorna kan bakas i så god tid, kanske en eller två veckor i förväg, och sedan läggas i frysen. Kakan kan också bakas utan nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smörja och bröa en vanlig stor långpanna. Hacka nötterna om de ska vara med. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret eller margarinet i en kastrull över svag värme. Flytta kastrullen från spisen till ett träskärbräde. Lägg ner chokladen i bitar att smälta i det varma smöret.
  3. Vispa under tiden ägg och socker riktigt pösigt. Mät upp mjölet och blanda det med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta + den smälta smörchokladen i äggsmeten. Smaksätt med kaffet, som lösts i lite hett vatten. Rör också ner ungefär hälften av nöt- eller mandelhacket.
  4. Bred ut smeten någorlunda jämnt i långpanna. Strö över resten av nöthacket. Grädda det hela i 25 minuter. Grädda inte för länge - då blir rutorna inte alls lika härliga. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.