En bra tårta när man har mottagning eller öppet hus och inte vet hur många gäster som kommer. Ett antal bakverk kan stå färdiga i frysen och tas fram efterhand.
Instruktioner
- Arbeta snabbt samman ingredienserna till bottnarna. Det går lättast om mandelmassan är rumsvarm. Dela degen i tre delar och kavla varje del till en rund kaka, 22 - 23 cm i diameter. Det lättaste är att kavla degen på mjölat bak- eller smörpapper.
- Lägg papperen på plåt och grädda bottnarna ca 7 minuter i 200°. Låt dem svalna på en plan yta.
- Grovhacka mandeln till nougaten. Lägg socker och mandel i en ren stekpanna. Smält sockret under omrörning, häll upp nougaten på smord plåt och låt den kallna. Bryt sönder i mindre bitar och grovstöt sedan nougaten i en mortel.
- Blanda alla ingredienser till smörkrämen och rör den smidig. Smaksätt med drygt hälften av nougaten.
- Lägg ihop bottnarna med smörkräm mellan och över bottnarna. Strö resten av nougaten över och garnera ev ytterligare med chokladkonfekt.
- Den här tårtan går utmärkt att frysa helt färdig.
Publicerat den
28 mars 2008
Skriv kommentar