Inget är så tacksamt på grillen som musselpaket.
När du gör aiolin är det viktigt att alla ingredienser har samma temperatur.
Instruktioner
- Lägg musslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten ca 2 minuter. Skrapa därefter bort det "skägg" som ibland sitter längs med kanterna, det går enklast med en vass skalkniv.
Ta bort musslor som är trasiga.
- Finhacka chili, lök och vitlök.
Lägg ut två stora grillfolieark dubbelt.
Varva musslor, lök, vitlök, chili och timjan i mitten av arken.
Krydda med salt och peppar.
- Vik upp foliekanterna något och slå slutligen på olivolja, vitt vin och grädde.
Förslut paketen noga så att ingen vätska rinner ut under tillagningen.
- Lägg paketet på grillgallret och grilla över fin glöd i 10-15 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig.
Släng de musslor som inte öppnat sig.
- Mortla samman saffran med lite salt och rör samman med äggulor, senap, riven vitlök, citronsaft och chilipulver.
Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle, under tiden som du vispar kraftigt.
Smaka av med salt.
- Servera paketet genast tillsammans med chili- och saffranaiolin och ett gott bröd.
Publicerat den
4 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar