Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Skölj och skiva squashen på längden i ½ centimeter tjocka skivor.
- Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt de ligga och vätska av sig i 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna.
- Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med.
- Späd med tomatkross och tillsätt oxfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda yoghurt och matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost.
- Varva squash och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med squash och ostsås.
- Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. Servera med sallad.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmm vad gott!! Vilken fin "grekisk smak " det blev med lammfärs istället för blandfärs som jag alltid använder annars. Väldigt fin smak, och smakar extra gott med ett passande vin till! Tack! Mvh/Bodil