Varför inte göra en moussaka utan den traditionella auberginen och på en färdig sås, då spar man tid.
Instruktioner
- Riv osten och rör ner den och grädden i såsen. Smaka av med muskot, salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Förkoka potatisskivorna i lättsaltat vatten, ca 5-15 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna. Låt tomaterna rinna av i en nätsil och dela dem grovt. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Skölj, torka och finhacka persiljan.
- Smält 1 msk av matfettet i en stekpanna på medelvärme. Bryn färsen. Krydda med salt och svartpeppar. Låt lök, vitlök och persilja fräsa med cirka 3-5 minuter.
- Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, tomater, persilja, färs och ostsås i formen. Sista lagret ska vara ostsås. Klicka över matfett och strö över parmesanost. Grädda moussakan ca 30 minuter eller tills potatisen är riktigt mjuk.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar