Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med squash och lammfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ta genvägen via ugnen och laga allt i samma form. Sparar både tid och disk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Skölj och skiva squashen på längden i ½ centimeter tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt de ligga och vätska av sig i 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med.
  5. Späd med tomatkross och tillsätt oxfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda yoghurt och matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost.
  7. Varva squash och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med squash och ostsås.
  8. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 30 november 2008

    Mmmm vad gott!! Vilken fin "grekisk smak " det blev med lammfärs istället för blandfärs som jag alltid använder annars. Väldigt fin smak, och smakar extra gott med ett passande vin till! Tack! Mvh/Bodil

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.