Moussaka grekisk recept

Laddar...
Din sökning gav 19 träffar

Emmas Moussaka

En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder. Tar sin tid dock men som vi alla vet är det rofullt att vistas i köket.


Panerad stekt zucchini

Zucchini, squash, courgette, sak samma. Den är god vad den än heter och vilken form eller färg den än har. Zucchinis smak är ganska neutral. Den är lätt att använda till vad man just behöver. Pastaså..

Anoullas moussaka
Anoullas moussaka

Min alldeles egen "husets moussaka". Jag lagar den på traditionellt sätt och det tar därför lite tid, men det är det väl värt. Man kan med fördel fritera potatis och aubergine kvällen innan och låta ..


Moussaka med zucchini
Moussaka med zucchini

Söt, röd paprika, skivad zucchini och yoghurt ersätter auberginen och skapar därmed en lättare variant på den här klassiska grekiska rätten.


Grönsaks moussaka
Grönsaks moussaka

En vegetarisk variant på Grekisk moussaka. Kräver en del arbete och tid men slutresultatet är värt mödan. Veganer kan utesluta osten och ersätta mjölken med sojamjölk.


Grekisk paj
Grekisk paj

Denna matiga och goda paj påminner lite om äkta grekisk moussaka. Välj mager lammfärs eller nötfärs.


Mammas moussaka
Mammas moussaka

Perfekt bjudmat när man vill återuppleva grekisk taverna.Laga gärna till den dagen innan och värm på den inför middagen. Passar utmärkt med lite tzatziki och en härlig grekisk sallad till.

Moussaka med linser
Moussaka med linser

395 kalorier per portion En variant av den traditionella grekiska rätten. Den kan serveras som ensamrätt eller med en fräsch grönsallad.


Moussaka med sojafärs
Moussaka med sojafärs

Grekisk mat för många. Oftast brukar moussaka göras av lager med färsröra och aubergineskivor, men här är det en förenklad version som går så mycket snabbare. Dessutom är den kalorisnål.