Moussaka köttfärs recept

Laddar...
Din sökning gav 48 träffar

GI - Moussaka
GI - Moussaka

En riktigt god moussaka! Jag har gjort den här i flera år och blir aldrig less den. OBS! Parmesanosten är mycket godare om man river den själv, jämfört med den färdigrivna!


Moussaka med potatis
Moussaka med potatis

Fräs lök och köttfärs var för sig i stekpanna och häll över i en gryta. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vitt vin och kryddor. Låt puttra under lock 10-15 minuter. ..

Mammas moussaka
Mammas moussaka

Perfekt bjudmat när man vill återuppleva grekisk taverna.Laga gärna till den dagen innan och värm på den inför middagen. Passar utmärkt med lite tzatziki och en härlig grekisk sallad till.Potatismoussaka
Potatismoussaka

Mycket god. Receptet är bara för 2 pers. men man kan ju dubbla den så många gånger man vill. Den brukar ha en strykande åtgång


Anoullas moussaka
Anoullas moussaka

Min alldeles egen "husets moussaka". Jag lagar den på traditionellt sätt och det tar därför lite tid, men det är det väl värt. Man kan med fördel fritera potatis och aubergine kvällen innan och låta ..
Moussaka med morot
Moussaka med morot

Jag skulle göra moussaka men hade varken aubergine eller potatis hemma, det fick bli en lyckad improvisation. En rätt som passar både till vardag och fest.

Grekisk paj
Grekisk paj

Denna matiga och goda paj påminner lite om äkta grekisk moussaka. Välj mager lammfärs eller nötfärs.

Lassaka
Lassaka

Detta är en gratäng som är mycket lämplig då du följer t.ex. LCHF dieten. Namnet Lassaka kommer från blandning mellan Lasagne och Moussaka.