Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka utan aubergine

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Varför inte göra en moussaka utan den traditionella auberginen och på en färdig sås, då spar man tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv osten och rör ner den och grädden i såsen. Smaka av med muskot, salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Förkoka potatisskivorna i lättsaltat vatten, ca 5-15 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna. Låt tomaterna rinna av i en nätsil och dela dem grovt. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Skölj, torka och finhacka persiljan.
  3. Smält 1 msk av matfettet i en stekpanna på medelvärme. Bryn färsen. Krydda med salt och svartpeppar. Låt lök, vitlök och persilja fräsa med cirka 3-5 minuter.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, tomater, persilja, färs och ostsås i formen. Sista lagret ska vara ostsås. Klicka över matfett och strö över parmesanost. Grädda moussakan ca 30 minuter eller tills potatisen är riktigt mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.