Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öppen moussaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika vackert som gott. Att göra moussakan i de urgröpta aubergineskalen är genialt! Perfekt att förbereda, bara att gratinera med ostsåsen precis före servering. För en vegetarisk variant så använd quornfärs istället för lammfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Skrapa ur innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det urgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och lammfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 minuter.
  4. Ostsås: Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner den hackade auberginen i lammfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.