Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka utan potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här varianten innehåller ingen potatis utan bara aubergine, köttfärsröra och ostsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först gör man köttfärsröran. Man fräser färsen med finstrimlad paprika, vitlök och persilja. Låt puttra lite med buljongtärningen och lite svartpeppar på svag värme.
  2. Under tiden skivar man auberginen tunt och fräser skivorna i en het panna med lite olja.
  3. Varva aubergine och köttfärs i en ugnsform. Avsluta med aubergine.
  4. Sätt ugnen på 175 grader
  5. Gör såsen, smält smör och vispa i mjölet och sen mjölken. När såsen tjocknat salta och peppra lätt, smaksätt med riven muskot. Vispa sen i osten och knäck i äggen ett i sänder. Häll såsen över auberginerna.
  6. Gratinera i ugnen i 35 minuter. Kan serveras med ett gott bröd, tzaziki och sallad eller bara lite tärnade tomater och fetaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.