Låt gärna moussakan stå ca 10 minuter innan du serverar den. Servera med en grön fräsch sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Sätt grytan på en kall platta.
Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
- Stek lök, vitlök och färs tillsammans på medelstark värme.
- Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor och låt det koka under lock ca 15 minuter.
- Vispa ut mjölet med en del av Milda Mat i en kastrull.
Tillsätt resten av Milda Mat och låt det koka upp under omrörning.
- Koka i 3 minuter.
- Ta kastrullen från värmen.
Rör i salt, muskot, 1 dl riven ost och de uppvispade äggen.
- Skala och skiva potatisen.
- Lägg 1/3 av skivorna i en smord ugnssäker form.
Täck med hälften av köttfärssåsen och ett nytt lager potatis, resten av köttfärssåsen och sista lagret potatis.
- Bred över ostsåsen och strö resten av osten över.
- Grädda moussakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Låt gärna moussakan stå ca 10 minuter innan den serveras. Servera med en grön fräsch sallad.
Publicerat den
23 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! En 5a!! Fantastiskt med kanel i tycker jag. Jag förkokade potatisskivorna i vatten+mjölk o lite grädde så 10 min i ugnen räckte. Använde sen koket till att göra såsen. Hade även succini i skivor i ett lager. Tack för receptet!
Supergott. En klar 5:a får du utav mig..