Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad stekt zucchini

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Zucchini, squash, courgette, sak samma. Den är god vad den än heter och vilken form eller färg den än har. Zucchinis smak är ganska neutral. Den är lätt att använda till vad man just behöver. Pastasås, fylld zucchini, moussaka av zucchini, om man är glutenallergiker kan man göra tagliatelle av själva zucchinin, stuvning med gräddfil och dill, eller som här - panerad som wienerschnitzel.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj zucchinin och skär den i 5 mm - 1 cm skivor. När den är liten kan du gärna behålla skalet. Vänd skivorna i mjölet, sen i vispade ägg och till sist i ströbrödet - ikväll blandade jag i även riven färsk parmesanost. Stek på båda sidor tills skivorna blir gyllengula. Servera med en god sås gjord på grekisk yoghurt blandad med pressad vitlök, eller med ajvar eller bådadera. Potatis och sallad till. (om du just nu vill hålla diet, ta filmjölk istället för yoghurt).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.