Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är lite som att mixa Grekland och Italien. Ta moussaka från Grekland och lasagne från Italien och resultatet blir ungefär så här. Den är väldigt enkel att göra och sköter sig mycket själv i ugnen. Variera genom att använda annan färs (lamm/älg/blandfärs) och variera kryddorna. Den är inte särskilt fet heller, och med en stor sallad till blir det riktigt nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färs, purjolök och vitlök i olivolja några minuter. Smaksätt med tomatpuré, fond, soja, salt och peppar. Häll på vatten och koka ihop cirka 5 minuter.
  2. Varva potatisskivor och köttfärs i en smord ugnsfast form. Häll på ostsås och gratinera i 225 °C cirka 30-40 minuter (känn efter så att potatisen är mjuk).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sovas 12 maj 2012

    Gott! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.