- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här varianten innehåller ingen potatis utan bara aubergine, köttfärsröra och ostsås.
Instruktioner
- Först gör man köttfärsröran. Man fräser färsen med finstrimlad paprika, vitlök och persilja. Låt puttra lite med buljongtärningen och lite svartpeppar på svag värme.
- Under tiden skivar man auberginen tunt och fräser skivorna i en het panna med lite olja.
- Varva aubergine och köttfärs i en ugnsform. Avsluta med aubergine.
- Sätt ugnen på 175 grader
- Gör såsen, smält smör och vispa i mjölet och sen mjölken. När såsen tjocknat salta och peppra lätt, smaksätt med riven muskot. Vispa sen i osten och knäck i äggen ett i sänder. Häll såsen över auberginerna.
- Gratinera i ugnen i 35 minuter. Kan serveras med ett gott bröd, tzaziki och sallad eller bara lite tärnade tomater och fetaost.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar