Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med sojafärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grekisk mat för många. Oftast brukar moussaka göras av lager med färsröra och aubergineskivor, men här är det en förenklad version som går så mycket snabbare. Dessutom är den kalorisnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan och låt fräsa med i några minuter. Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter.
  3. Häll ut färsröran i botten på en gratängform. Tärna auberginerna och stek gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen. Gratinera i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.