- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
N'är du är trött på den klassiska Moussaka! Utan ägg och mjölk är det en utmärkt rätt för allergiker.
Kan ätas som huvudrätt, eller serveras till fisk.
Instruktioner
- Skala potatis, skiva den och blanda väl med 2 msk olivolja, salt, peppar och 1 - 2 msk hackad persilja.
Skala löken och skiva den.
Tvätta tomaterna och skiva dem också.
- Ta en ugnsform (helst av glas), olja den med 1-2 msk olivolja och bred ut potatisen på botten. Sen en lager av lök (salta lite), sen tomater (salta och peppra lite), potatisen igen, lök igen och avslutningsvis tomater. Häll över 1-2 dl vatten.
- Täck med aluminium folie och grädda i 30 minuter på 220 grader. Ta bort folie efter 30 minuter och grädda i ytterligare 15 minuter, tills moussaka har fått fin färg.
Publicerat den
14 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar