- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här moussakan är enkel att göra och jättegod.
Instruktioner
- Skölj och torka av auberginerna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt och låt dem ligga i ett durkslag 20-30 minuter så att vätskan kan rinna av. Lägg skivorna på hushållspapper och torka av dem. Stek dem lätt på både sidorna i lite matolja.
- Hacka lök och vitkök, fräs den mjuk i lite matfett. Tilsätt färsen och bryn den smuligt. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 15 minuter.
- Vispa ut mjölet med hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, låt koka upp under ständigt omrörning. Låt koka 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen.
- Vispa upp äggen och rör ner dem i såsen med osten. Rör tills osten har smält. Smaka av.
- Fördela ca 1/3 av auberginskivorna i en eldfast form. Täck med hälften av färs. Lägg på nytt lager aubergin och färs. Bred mjölksås över. Strö över 1 dl riven ost.
- Grädda mitt i ugnen, ca 45 minuter i 200 grader.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar