Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här moussakan är enkel att göra och jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av auberginerna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt och låt dem ligga i ett durkslag 20-30 minuter så att vätskan kan rinna av. Lägg skivorna på hushållspapper och torka av dem. Stek dem lätt på både sidorna i lite matolja.
  2. Hacka lök och vitkök, fräs den mjuk i lite matfett. Tilsätt färsen och bryn den smuligt. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 15 minuter.
  3. Vispa ut mjölet med hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, låt koka upp under ständigt omrörning. Låt koka 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen.
  4. Vispa upp äggen och rör ner dem i såsen med osten. Rör tills osten har smält. Smaka av.
  5. Fördela ca 1/3 av auberginskivorna i en eldfast form. Täck med hälften av färs. Lägg på nytt lager aubergin och färs. Bred mjölksås över. Strö över 1 dl riven ost.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 45 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.