Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Moussaka med aubergine och grön paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva auberginerna på längden och stek skivorna mjuka i smöret. Låt dem rinna av.
  2. Fräs hackad gul lök i olja. Tillsätt tärnad paprika och klippt persilja. Tillsätt smör, salt, peppar, tomatpuré, vatten och köttfärs. Låt puttra samman i några minuter.
  3. Blanda mjölken och mjölet i en kastrull. Låt sjuda en liten stund. Tillsätt salt, riven ost och uppvispade ägg. Ta kastrullen från värmen.
  4. Lägg hälften av aubergineskivorna i en smord ugnsform. Bred ut färsröran ovanpå. Täck med resterande aubergineskivor. Häll över såsen.
  5. Grädda i ugnen i 45 minuter, 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.