Gratäng med köttfärs och aubergine...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär auberginerna i tunna skivor och pressa över citronen. Citronen inehåller C-vitamin som verkar som antioxidant och gör att aubergineskivorna inte mörknar. Varva skivorna med salt i ett durkslag, täck med en tallrik och en tyngd. Låt stå svalt i 0.5 timme så att auberginerna hinner vätska ur sig.
- Skala och skiva löken och bryn den i lite matolja i en stekgryta. Tillsätt köttet och bryn det på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt, peppar samt rikligt med malen kanel.
- När köttet är brynt och vätskan avdunstat tillsätts tomaterna och tomatpurén under omrörning. Låt det hela sjuda utan lock på medelgod värme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tag kastrullen från spisen och rör i mjölet. Späd med mjölken och öka värmen så att såsen kokar upp. Tag kastrullen från spisen och ställ att svalna.
- Skölj aubergineskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Hetta upp 2 matskedar olivolja i stekpannan och stek skivorna tills de blir guldgula. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Varva aubergineskivorna med köttröran i en ungsfast form.
- Riv osten och vispa ner den i såsen tillsammans med äggulan, häll över de varvade auberginerna och köttet.
- Grädda i 25-30 minuter. Servera med sallad och ett gott rödvin.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar som ett trevligt recept, men var är potatisarna som nämns i beskrivningen av receptet? :-P