Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka á la GI

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Grekernas motsvarighet på lasange!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.
  3. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja. Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.
  4. Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.
  5. Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.
  6. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.
  7. Grädda moussakan i ugnen i cirka 45 minuter-1 timme, beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg. Smaklig Måltid!!!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • mayapaya 3 augusti 2008

    Jätte, vi böt ut olivoljan mot smör, det gick lika bra. Gubben älskade det. Så vi kommer att äta denna rätt fler ggr.

  • parlemor 27 augusti 2008

    En underbar rätt som var enkel att göra. Den kommer fler gånger att vara vår lunch.

  • Maahl 6 januari 2009

    Min gubbe tyckte att den här var krånglig att göra, men jag tyckte det smakade gott!

  • kajsa36 1 februari 2009

    Jätte gott men...... dock lite smaklöst så jag kryddade efter med lite vitlökspulver oj så gott det blev... Tog oxå smör isf olja.. Klar favorit kommer att göras flera gånger...

  • g_lennart 10 april 2009

    En god rätt, lätt att göra. Men som redan sagt: Gärna lite vitlök - fast hellre färsk som hackad får koka med i färsen.. Tycker dock att det är bättre med lite mindre Auberginer än så stora som föreslagits. De har liksom större 'kärnhus' som bara försvinner. Men ta bort det mesta av skalet - det är lite segt och har en något frän smak. 2,5 msk olja till stekning kan aldrig räcka. Och - byt inte ut olivoljan mot smör. Visst, det går bra men det blir mycket godare med olivolja - tycker jag.

  • tobiaskarlsson 6 september 2009

    Jag köpte in för en dubbel sats, jäklar vad med auberginer det blev att köpa in, ICA MAXI vasrt tom på urinvånare... Gott men det var för mycke auberginer för min smak, och det gick åt MYCKE mer olja:-) ...men jag kan inte laga mat så...:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.