Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka á la Monika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
  2. Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta. Pressa i vitlöken.
  3. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan tillsammans med löken och vitlöken. Tillsätt tomatkross, tomatpurén och krydda med salt och övriga kryddor. Koka upp och rör om ordentligt.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, osten och köttfärs i formen. Vispa upp ägget, blanda det med grädden och chilisåsen, slå blandningen över moussakan.
  5. Grädda moussakan i ugnen i cirka 50 - 60 minuter beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monkan68 22 oktober 2012

    Helt fantastisk =) Jag använde endast 1 aubergine som jag la i botten. Jag skivade och förkokte potatis i tunna skivor och använde i ett lager. I gratängsåsen la jag till ca ½ dl philadelphia naturell. Men jisses som vi åt!!!! Ikväll gör vi den igen (gjorde den i lördags)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.