Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med chèvresallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En förenklad och försvenskad variant på en grekisk moussaka. En chèvresallad till och det blir en riktig festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekgryta. Tillsätt färsen och låt den brynas.
  3. Halvera squashen på längden och skär den i tunna skivor. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skär svampen i skivor. Fräs grönsakerna och svampen i resten av oljan i en stekpanna.
  4. Rör ner grönsakerna i köttfärsblandningen. Tillsätt tomatpuré, kanel, salt och peppar.
  5. Skiva potatisen. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Bre på crème fraichen, salta lite och avsluta med ost. Tillaga moussakan i ugnen i 20-25 min.
  6. Riv salladsbladen med händerna. Dela tomaterna i halvor. Skär äpplet i tunna skivor. Strö över purjolök och valnötter. Smula över osten.
  7. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.