395 kalorier per portion
En variant av den traditionella grekiska rätten.
Den kan serveras som ensamrätt eller med en fräsch grönsallad.
Instruktioner
- Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna, fräs det i en stor kastrull med oljan på svag värme tills den blir mjuk utan att få färg.
- Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda ner dem i löken och späd med buljongen. Tillsätt mejram, krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar.
- Låt allt koka på svag värme under lock tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Rör om då och då.
- Skala och skiva potatisen, koka potatisskivorna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
- Skiva auberginen tunt och koka skivorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av kokvattnet.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken under omrörning och låt koka på svag värme ett par minuter. Rör i muskot och parmesantost. Smaksätt med salt och peppar.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Bred ut lins och tomatröran i en ugnssäker form.
Lägg på potatis och aubergineskivor. Häll över ostsåsen och lägg sist på bifftomaten som du skivat i skivor.
- Grädda i ugnen tills rätten är genomvarm och ytan har fin färg, ca 20-25 minuter.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar