Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med morot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag skulle göra moussaka men hade varken aubergine eller potatis hemma, det fick bli en lyckad improvisation. En rätt som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala och hacka löken. Hacka paprikan. Bryn löken, paprikan och köttfärsen i smöret i en stekpanna. Strö över mjölet, rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva morötterna. Fräs i smör i en annan stekpanna. Skiva champinjonerna och fräs tillsammans med morötterna när morötterna blivit lite mjuka.
  4. Blanda grädde och ost. Varva köttfärsröra och morötter/champinjoner i en ugnssäker form. Häll över ostblandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.