Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med sojabönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnrn på 200 grader. Dela auberginerna på längden. Gröp ur fruktköttet men lämna en 1½ cm bred kant runtom.
  2. Lägg auberginehalvorna på en stor bakplåt med snittytan uppåt.
  3. Lägg hopskrynklad ugnsfolie runt dem så att de ligger stadigt.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök på medelgod värmei 3 minuter eller tills det är mjukt.
  5. Tillsätt tomater, tomatpuré,oregano och vin. Koka i 3 minuter eller tills vätskan kokat in något och tomaterna är mjuka.Rör ner sojabönor och persilja.
  6. Sås: Smällt smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och fräs det på medelgod värme i 1 minut eller tills det skummar.
  7. Dra kastrullen från värmen och rör ner muskot och mjölk, lite i taget. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör oavbrutet tills såsen kokar och tjocknar.
  8. Häll ner en tredjedel av såsen i tomatröran och rör om noga
  9. Fyll aubergineskalen med tomatröran. Jämna till ovansidan innan resten av såsen breds i ett jämt lager ovanpå. Avsluta med att strö över riven ost.
  10. Grädda moussakan 50 minuter i ugnen eller tills allt är genomstekt. Servera rykande varmt med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.