Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med yoghurt- och ostsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvligt god och lättlagad moussaka. Myntan i ostsåsen gör det lilla extra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Strö på salt, låt dra 15 minuter. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek dem i olja. Tillsätt köttfärs, bryn så den smular sig. Tillsätt resten av ingredienserna till köttfärsröran, sjud i 5 minuter.
  2. Blanda samman ostsåsen.
  3. Torka av saltet på aubergineskivorna och stek dem i omgångar tills de är mjuka.
  4. Varva köttfärs och aubergineskivor i en ungsform. Avsluta med ostsås. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Servera med en god sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.