Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med yoghurt och fårost

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Krämig och mättande moussaka utan mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva auberginen. Strö salt över och låt stå i en kvart. Hacka lök och bryn den och färsen. Tillsätt tomatpurén och stek lite till. Tillsätt resten av ingredienserna till färsröran och låt puttra ihop. Smula osten och mosa den med youghurt och ägg. Smaka av med salt. Torka av auberginskivorna. Spraya lite olja i en stekpanna stek dem tills de får lite färg och blir mjuka. Varva auberginen med färsröran i en ugnsfast form. Bred ostsåsen överst och strö riven ost överst. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ungefär 35 minuter. Om gratängen ser torr ut innan auberginen är klar kan man slå lite vatten eller utspädd fond i formen. Om osten blir för brun kan man lägga lite grillfolie över formen. Låt gratängen stå och stanna i ungefär en kvart innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.