- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Utmärkt både till vardag och fest.
Instruktioner
- Gör en köttfärssås av köttfärs, vitt vin, muskotnöt, salt, peppar, salvia, tomatpuré och buljongtärning. Såsen skall vara "lagom" tjock.
- Skala och skiva potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
- Varva potatis och köttfärssås i en smord form. Börja och sluta med potatis. Häll över grädden.
Lägg på lite riven ost om man tycker om det, kan uteslutas.
- Gratinera i 225 grader ca 45 min, eller tills potatisen är mjuk. Lägga över aluminiumfolie om den får för mycket färg.
- Servera med grönsallad och tomat. Gärna ett gott vin till.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god --gjort den idag och bjudit en grannfru som aldrig ätit Mousaka förut det blev super Hälsningar Wiola
Hej . Jättegod Moussaka .Enkel, snabb och lätta ingredienser.