Droppa lite extra flädersaft i mousseblandningen och på tårtbotten efter tycke och smak
Instruktioner
- Botten:
Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet. Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter. Låt kallna.
Droppa lite flädersaft över botten.
- Mousse:
Blötlägg och smält gelatinet. Blanda grädde och yoghurt. Tillsätt gärna lite extra flädersaft för en tydligare smak.
Rör först ner 1 dl av grädde/yoghurtblandningen i gelatinet, det gör så det inte klumpar sig. Häll sedan gelatinblandningen tillbaka i bunken med resten av grädden och yoghurten, under ordentlig omrörning.
Häll blandningen över tårtbotten.
- Låt stå i 5 timmar eller till dagen därpå i kylskåpet.
- Garnera med passionsfruktskärnor.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är fläderblomsyoghurt?