Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med fläder och passion

(1 kommentar)  
Skriv ut

Droppa lite extra flädersaft i mousseblandningen och på tårtbotten efter tycke och smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet. Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter. Låt kallna. Droppa lite flädersaft över botten.
  2. Mousse: Blötlägg och smält gelatinet. Blanda grädde och yoghurt. Tillsätt gärna lite extra flädersaft för en tydligare smak. Rör först ner 1 dl av grädde/yoghurtblandningen i gelatinet, det gör så det inte klumpar sig. Häll sedan gelatinblandningen tillbaka i bunken med resten av grädden och yoghurten, under ordentlig omrörning. Häll blandningen över tårtbotten.
  3. Låt stå i 5 timmar eller till dagen därpå i kylskåpet.
  4. Garnera med passionsfruktskärnor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PedersenFrankis 12 maj 2012

    Vad är fläderblomsyoghurt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.