En riktig sommardröm med smak av vanilj, rabarber och jordgubbar.
Trenden att lägga mousse på tårta kom starkt i mitten av 2000-talet.
Instruktioner
- Koka rabarbern med sockret till en mjuk kompott. Låt kallna.
Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant ca, 22 cm i diameter.
Bred på rabarber- och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
- Snoppa och mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i en matberedare. Vispa ihop färskost, grädde och socker till en slät massa. Vänd ner den mixade jordgubbarna i ostsmeten, vispa slätt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter, ta upp och smält dem på svag värme, rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten, blanda ner resten av smeten.
Häll smeten ovanpå tårtan och ställ kallt 2-4 timmar.
- Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.
Publicerat den
14 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar