Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med rabarber och jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig sommardröm med smak av vanilj, rabarber och jordgubbar. Trenden att lägga mousse på tårta kom starkt i mitten av 2000-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rabarbern med sockret till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant ca, 22 cm i diameter. Bred på rabarber- och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
  3. Snoppa och mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i en matberedare. Vispa ihop färskost, grädde och socker till en slät massa. Vänd ner den mixade jordgubbarna i ostsmeten, vispa slätt.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter, ta upp och smält dem på svag värme, rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten, blanda ner resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan och ställ kallt 2-4 timmar.
  5. Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.