Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med vit choklad och passionstäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Denna är underbart god! Jag har bjudit många på den, och alla, utan undantag, vill ha receptet. Jag har hoppat över punschen/cognacen, men det gör vi förstås som vi vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Botten: Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet. Det går även bra att riva mandelmassan på rivjärn och blanda med de övriga ingredienserna.
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt botten svalna i formen. Mousse: Smält chokladen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan och punsch eller cognac.
  3. Vispa grädden och blanda ner den och matyoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
  4. Passionstäcke: Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna. Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme.
  5. Lossa försiktigt formens kant från tårtan. Garnera med physalis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • iidaOlofsson 5 oktober 2012

    Blir kvällens dessert :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.