- Serverar: 8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Denna är underbart god! Jag har bjudit många på den, och alla, utan undantag, vill ha receptet. Jag har hoppat över punschen/cognacen, men det gör vi förstås som vi vill.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
Botten: Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet. Det går även bra att riva mandelmassan på rivjärn och blanda med de övriga ingredienserna.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt botten svalna i formen.
Mousse: Smält chokladen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan och punsch eller cognac.
- Vispa grädden och blanda ner den och matyoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
- Passionstäcke: Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna.
Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme.
- Lossa försiktigt formens kant från tårtan. Garnera med physalis.
Publicerat den
7 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blir kvällens dessert :)